ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Media Center Live TV δεν λειτουργεί στα Windows 10, 8.1

Σας προτείνουμε: Το πρόγραμμα για τη διόρθωση των λαθών, βελτιστοποίηση και επιτάχυνση των Windows.

Όταν έρχομαι σπίτι από την εργασία, συνήθως ενεργοποιώ την τηλεόραση για να χαλαρώσω λίγο. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να παρακολουθήσετε την εφαρμογή Live TV στο Media Center σε Windows 8 ή Windows 10; Λοιπόν, εάν παρακολουθείτε τηλεόραση στην εφαρμογή Media Center Live TV στα Windows 8 ή Windows 10, τότε ίσως έχετε αντιμετωπίσει κάποια λάθη στο δρόμο. Ακολουθήστε αυτό το σεμινάριο για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη Live TV στους υπολογιστές σας Windows 8, Windows 10, φορητού υπολογιστή ή άλλες συσκευές.

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε μια λεπτομερή επεξήγηση των σφαλμάτων και των προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν στην τηλεοπτική σας τηλεόραση στο Windows Media Center στα Windows 8 και στα Windows 10 και πώς να τα διορθώσετε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Ως δευτερεύουσα σημείωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το φροντιστήριο για τα Windows 8, τα Windows 10 Media Center δεν θα επιλύσει τυχόν πιθανά προβλήματα υλικού που μπορεί να έχετε με τον υπολογιστή, το φορητό υπολογιστή ή το tablet σας.

Πώς να διορθώσετε το Media Center Live TV στα Windows 10, 8

Ο δέκτης ή ο δέκτης φορητών υπολογιστών ενδέχεται να μην είναι εγκατεστημένος

Σημείωση : Αυτό κάνει αναφορά στον εξωτερικό δέκτη USB.

1. Βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης ενημερώνονται για να υποστηρίξουν τη συσκευή Windows 8, Windows 8.1, Windows 10.

Σημείωση : Μπορείτε να το ελέγξετε πηγαίνοντας στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

2. Ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο λαμβάνετε αυτό το σφάλμα είναι ότι ο εξωτερικός δέκτης τηλεόρασης δεν είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας.
  3. Επίσης, θα πρέπει να διαμορφώσετε τον δέκτη εάν μόλις εγκαταστήσατε το λειτουργικό σας σύστημα Windows 8, Windows 8.1 ή Windows 10 χρησιμοποιώντας τη λειτουργία σήματος Ρύθμιση σήματος τηλεόρασης (στο παράθυρο "Έναρξη" θα πρέπει να αναζητήσετε "εργασίες" και αριστερό κλικ κάντε αριστερό κλικ στο "Ρυθμίσεις" στην επικεφαλίδα "Tasks", κάντε αριστερό κλικ στο εικονίδιο "TV" που έχετε εκεί και αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο της τηλεόρασης θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στη λειτουργία "Ρύθμιση σήματος τηλεόρασης".)

Τα Windows 10 δεν μπορούν να βρουν τον δέκτη - Δεν βρέθηκε δέκτης (εσωτερική κάρτα δέκτη)

1. Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να βεβαιωθείτε ότι η κάρτα δέκτη είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας Windows 10, 8.
  2. Ελέγξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή για μια ενημέρωση στο πρόγραμμα οδήγησης για την κάρτα συντονισμού που είναι συμβατή με τα Windows 8, Windows 10.
  3. Ακολουθήστε το τελευταίο βήμα που αναφέρεται στο πρώτο σεμινάριο.

Θέμα δέκτη σε χρήση στο Media Center

1. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι ο δέκτης σας χρησιμοποιείται από άλλο πρόγραμμα στο σύστημα Windows 8, Windows 8.1, Windows 10.

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε τη συσκευή Windows 8, Windows 10.

2. Αφού τεθεί σε λειτουργία η συσκευή, κλείστε τα προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιούν τον δέκτη σας.
  3. Ανοίξτε ξανά το Media Center και δείτε εάν λειτουργεί.

Μη έγκυρο ζήτημα μορφής τηλεόρασης στο Media Center

1. Αλλάξτε το κανάλι και δείτε αν αυτό βοηθά.
  2. Επανεκκινήστε τη συσκευή Windows 10, Windows 8.

Ο αποκωδικοποιητής βίντεο χρησιμοποιείται από άλλο πρόγραμμα στα Windows 10, 8.1

Θα πρέπει να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα χρησιμοποιώντας τον αποκωδικοποιητή βίντεο.

Ο αποκωδικοποιητής βίντεο δεν λειτουργεί σωστά στα Windows 10, 8.1

1. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να έχετε κάποιες δυσλειτουργίες υλικού.
  2. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε το Windows Media Center 10 και να δείτε αν εξακολουθείτε να λαμβάνετε αυτό το σφάλμα.
  3. Προσπαθήστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή Windows 10, Windows 8 και δείτε εάν λειτουργεί.

Σφάλματα συσκευής ήχου στο Κέντρο Windows Media για ζωντανή τηλεόραση

1. Ελέγξτε αν έχετε τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης στην κάρτα ήχου που χρειάζεστε για τα Windows 10, Windows 8.
  2. Μπορείτε να ελέγξετε αν ο ήχος σας είναι ενεργοποιημένος από το "Device Manager" στα Windows 10, Windows 8.

Το Windows Media Center δεν αλλάζει τα κανάλια

Ελέγξτε αν το υπερύθρων καλώδιο (IR blaster) είναι σωστά συνδεδεμένο.

Το Windows Media Center θα αλλάξει λανθασμένα τα κανάλια

1. Εάν έχετε αυτό το ζήτημα, αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία ελέγχου IR έχουν εσφαλμένη ρύθμιση.

Στην οθόνη εκκίνησης πηγαίνετε στο "Εργασίες" και κάντε αριστερό κλικ πάνω του.

2. Αριστερό κλικ στο "Ρυθμίσεις"
  3. Κάντε αριστερό κλικ ή πατήστε "TV".
  4. Αριστερό κλικ στο "Ρύθμιση σήματος τηλεόρασης"
  5. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Windows 10, Windows 8 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Εάν δεν διαθέτετε ισχυρό σήμα για ένα τηλεοπτικό κανάλι στο Media Center

1. Ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση στο συγκεκριμένο κανάλι. Αν έχετε εγγραφεί στην εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης και γνωρίζετε ότι θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό το πρόγραμμα, τότε προσπαθήστε να καλέσετε τους για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα.
  2. Επίσης, εάν έχετε μια κάρτα καλωδίου, ελέγξτε αν έχει τοποθετηθεί σωστά και κάντε εκ νέου ρύθμιση της κάρτας καλωδίου ξανά μετά την επανεκκίνηση της συσκευής Windows 10, Windows 8.

Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό κέντρου πολυμέσων τρίτου μέρους

Εάν το πρόβλημα παραμένει και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Media Center, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εναλλακτική λύση τρίτου μέρους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με το καλύτερο λογισμικό κέντρου μέσων για υπολογιστές με Windows.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το άρθρο ή εάν αντιμετωπίσατε διαφορετικό τύπο προβλήματος με την Windows Media Center Live TV, τότε αυτά που αναφέραμε παραπάνω, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Συνιστάται

Θέλετε να απενεργοποιήσετε τις Κοινές εμπειρίες των Windows 10; Εδώ είναι πώς να το κάνουμε
2019
Πώς να διορθώσετε τα κοινά σφάλματα και τα λάθη του τμήματος 2 στον υπολογιστή σας